Kousek moře pro Lukáše s cystickou fibrózou

Rychnov u Jablonce nad Nisou- / Zbierku organizuje Věra Hudousková zc.manzes@11azcifrtep

{}
0 %

Kousek moře pro Lukáše s cystickou fibrózou

Vybraných 15 910 Kč z 150 000 Kč
Zostáva -614 dní
11 % z původního cíle
Zbierka bola ukončená 23. júl 2022

Zbierce pomôžete zdieľaním na sociálnych sieťach

Náš syn Lukáš má od narození nevyléčitelnou nemoc zvanou Cystická fibróza (nemoc slaných dětí). Projevuje se to především jako respirační onemocnění, které s sebou ale nese spoustu dalších problémů. Náš syn je tak extrémně náchylný na bakterie a infekční onemocnění. Každý den musíme dezinfikovat veškeré odpady v domácnosti včetně umyvadla, dřezu, vany i WC – vše se prostě musí u nás doma důkladně omýt a vydezinfikovat Savem.

Lukáš třikrát denně inhaluje, po inhalaci ještě flatruje, aby se dobře vyčistily jeho plíce.

Také provádíme intenzivně rehabilitaci a masáž molitanovým balónkem. Lukáš musí před každým jídlem polykat prášky, které podporují trávení potravy. Bez nich by totiž v žaludku neudržel potravu, která by dále pokračovala nestrávená do střev a v těle by nezůstaly žádné živiny. Je to zkrátka nemoc s mnoha úskalími a omezeními.

Trvalo nám dlouho, než jsme si zajely koleje, jelikož mezi další omezení například patří, že Lukáš nesmí přijít do kontaktu s cibulí ani jinou kořenovou zeleninou, a to kvůli bakteriím. Nesmí ani jezdit veřejnou dopravou, chodit do botanických zahrad, stojatých vod.…a také spadá do extrémně rizikové skupiny ohledně onemocnění COVID–19. Mohli bychom takto jmenovat mnoho dalších věcí a omezení ještě dlouho....

Jediné, co ho trochu nabije a vyčistí, je ozdravný pobyt u moře, kde mu toto prostředí umožní lépe dýchat a vlhký slaný vzduch mu pročistí dýchací cesty. 

Výtěžek ze sbírky tak půjde na ozdravný pobyt, který snad aspoň trochu synovi uleví. Lukáše dále také často vozíme do Prahy k lékařům, ale jelikož se naše auto porouchalo, potřebujeme pokrýt i opravu. Automobil je pro nás velmi klíčový. Lukáše nesmíme vystavit rizikům spojeným s náchylností na bakterie a infekční onemocnění.

Platíme nemalé částky za dezinfekční prostředky, inhalace, léky, vitamíny, speciální potraviny a další doplňky, a proto si sami tento rehabilitační pobyt ani opravu auta pro syna nemůžeme dovolit.

Prosíme touto formou všechny dárce o pomoc pro Lukáše v této nelehké a těžké době, abychom mu mohli prodloužit a zpříjemnit jeho kvalitu života.

Všem moc děkujeme.

Zbierku dosiaľ podporili 13 darcov

2 000 Kč — Ségra pred 2 rokmi

„HODNĚ MOC TĚ MÁM RÁD!!!!“
777 Kč — Anonymný darca pred 2 rokmi

„pro kuliho :)“
5 000 Kč — děda pred 2 rokmi

373 Kč — Leona Jahodová pred 2 rokmi

„🍀🍀🍀🍀“
150 Kč — Zemanová pred 2 rokmi

„Užij si moře kámo...“
500 Kč — Milan pred 2 rokmi

„Drž se bráško ❤️“
500 Kč — Petr Ficza pred 2 rokmi

400 Kč — Lucie Ficzova pred 2 rokmi

5 000 Kč — AVIS TRADE s.r.o. pred 2 rokmi

100 Kč — barbora hápová pred 2 rokmi