Odborná psychická podpora pro vážně nemocné pacienty

Praha / Zbierku organizuje PRO Gaudia z.ú. zc.icomopfn@ofni

{}
0 %

Odborná psychická podpora pro vážně nemocné pacienty

Vybraných 0 Kč z 100 000 Kč
Zostáva 259 dní
0 % z původního cíle
Zbierka bola ukončená 11. január 2025

Zbierce pomôžete zdieľaním na sociálnych sieťach

Každý někdy potřebuje psychicky podpořit. O to víc, když k někomu zavítá život ohrožující nemoc. 


Jsme PRO Gaudia, z.ú. a poskytujeme dostupnou odbornou psychickou podporu dlouhodobě a vážně nemocným, umírajícím a jejich blízkým. Formou supervizí, osobních rozhovorů a workshopů nabízíme podporu také zdravotnímu personálu. Fungujeme od roku 2003 a chodíme přímo k lůžkům v nemocnicích v Praze, Brně a ve Znojmě. Kromě toho, ale poskytujeme i ambulantní péči a online konzultace. Momentálně tato naše péče ale bohužel není hrazena z veřejného zdravotního pojištění. 


Jak umí psychoterapie pomoct?

Může snížit stres, zlepšit náladu a zmírnit opakované přemýšlení o diagnóze. Umí také snížit obavy a strach z recidivy. Psychoterapie zmírňuje psychickou úzkost a zlepšuje kvalitu spánku. Lze říct, že odborná psychická podpora je nezbytnou, bohužel doposud ne samozřejmou, součástí léčby. Je potřebná v průběhu celého procesu, tzn. od počátku, kdy je stanovená diagnóza, v průběhu samotné léčby a často také po ukončení léčby a uzdravení. 


Váš dar bude znamenat lidskou blízkost a úlevu na duši. O dvě ramena navíc k poplakání a nošení těžkého břemene. O jeden úsměv navíc. O chvíli pochopení a podpory, když je jí nejvíce potřeba. 


Jak sbírka pomůže? 

Finanční dar, který věnujete, bude beze zbytku využitý na provozní náklady spojené s poskytováním psychické podpory pro pacienty se život ohrožující diagnózou, i jejich blízké pečující osoby. V neposlední řadě nám pomůže překlenout období než dojde k opětovnému vyplácení grantů a dotací.


Srdečně děkujeme za jakýkoli příspěvek! Tým PRO Gaudia.